Σχέδιο εξασέλιδης προκήρυξης περιείχε ο ένας από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκε κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες στον Βύρωνα και τον Ταύρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής Αστυνομίας, από την ανάγνωση της προκήρυξης προκύπτει ότι:

* Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.
* Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν από τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.
* Προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.
* Περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις, με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.
* Περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Επιπλέον βρέθηκαν συνθέσεις δικαστικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις, διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το καλάσνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook