Το να βρεθεί ένας ιερέας στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Είναι, όμως, πρωτοφανές το να κατηγορείται για… μπαλωθιές, που μάλιστα προκάλεσαν και ζημιές στα καλώδια της ΔΕΗ! Αυτό κατηγορήθηκε από έναν γείτονά του ότι έκανε ένας ιερέας σε χωριό κοντά στην Αμαλιάδα, αλλά παρά την πρωτόδικη καταδίκη του, αθωώθηκε από το Εφετείο.

Ο ιερέας είχε διοργανώσει μία γιορτή για την επιτυχία των παιδιών του στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιος από τους καλεσμένους πυροβόλησε στον αέρα με αποτέλεσμα να κοπούν τα καλώδια! Ο γείτονας, που είναι συνταξιούχος αστυνομικός, μήνυσε τον ιερέα με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί κάποιος ή να προκληθούν ζημιές στο σπίτι του.

Αν και ο ίδιος ο παπάς και οι μάρτυρές του υποστήριξαν ότι εκείνη τη στιγμή έπινε καφέ μαζί με άλλους προσκεκλημένους του μέσα στο σπίτι, πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όμως, τον κήρυξε αθώο λόγω αμφιβολιών, αφού μάλιστα είχε προσφερθεί να αναλάβει τα έξοδα της επισκευής, αφού η ζημιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της γιορτής που έκανε για τα παιδιά του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook