Ένας τόνος και 820 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές ύστερα από επιχείρηση για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών με διεθνή δράση, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Αττική και Λάρισα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και του γραφείου της DEA της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι και ο οργανωτής και εγκέφαλος του κυκλώματος και έναν Αλβανό, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών τα ναρκωτικά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και έπειτα από έρευνες εντόπισαν πριν από περίπου τρεις μήνες τον εγκέφαλο της σπείρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και άλλων επιχειρήσεων στη Λάρισα, καθώς και έναν από τους άμεσους συνεργάτες του, τους οποίους παρακολουθούσαν στενά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος, από την παρακολούθηση εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στη βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, με περιεχόμενο τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μετασκευάζονται οι καρότσες των φορτηγών, όπου κατασκευάζονταν κρύπτες στο πάτωμα, ή στην οροφή, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επίσης, διαπιστώθηκε από τις έρευνες ότι οι δράστες προετοίμαζαν την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης για την Αγγλία και εντοπίστηκαν τα φορτηγά, που θα χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό αυτό.

Χθες, έγινε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, όπου σε δύο φορτηγά βρέθηκαν συνολικά ένας τόνος και 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Άλλα 620 κιλά βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο, στην αποθήκη, την οποία φρουρούσε ο Αλβανός οπλισμένος με καλάσνικοφ.

Εκτός από τον εγκέφαλο του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις οδηγοί και ο ενοικιαστής της αποθήκης στον Ασπρόπυργο. Κατασχέθηκαν συνολικά τα ναρκωτικά, τρία φορτηγά, το καλάσνικοφ του Αλβανού με γεμιστήρα 26 φυσιγγίων, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, 32.455 ευρώ, 1.125 λίρες Αγγλίας, 80 λίρες Σκωτίας, 12 κινητά τηλέφωνα και 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Από την έως στιγμής προανάκριση έχουν προκύψει τουλάχιστον άλλες δύο μεταφορές ακατέργαστης κάνναβης στην Αγγλία με φορτηγά τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται στην οικονομική δραστηριότητα των εμπλεκόμενων για ξέπλυμα χρήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται για τη σύλληψη και άλλων συνεργών τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook