Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής, της ομάδας πρωτοβουλίας του αγροτικού τομέα με τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηρακλείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς και παραμένουν άλυτα εξαιτίας της κυβερνητικής ασυνέπειας ενώ εκτιμήθηκε και η διαμορφούμενη κατάσταση μετά την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη στο νομό.

Τα στελέχη της ομάδας πρωτοβουλίας του αγροτικού τομέα Ηράκλειου, μαζί με τον κ. Αυγενάκη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι αγρότες στην Κρήτη.

Αρχής γενομένης από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη ο οποίος ενώπιον των αγροτοσυνδικαλιστών είχε αναφέρει ότι πριν το Πάσχα θα έχει κατατεθεί για ψήφιση στη βουλή ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών.

Πλέον τίθεται σε αμφιβολία αν αυτή η δέσμευση θα είναι και υλοποιήσιμη και αυτό γιατί:

1.Το σχετικό σχέδιο νόμου δεν έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να εκφραστούν όλες οι πλευρές.

2. Επιπλέον προβληματίζει το γεγονός αν ο κ. Σκανδαλίδης εντέλει δεσμεύτηκε για κάτι το οποίο δεν μπορεί να εφαρμόσει, ακόμα και λόγους διαφωνίας των ίδιων του, των υπηρεσιών.

Σημαντική εξίσου θεωρείται και η πρωτοβουλία που πάρθηκε για την κατάθεση παγκρήτιας πρότασης για τον πρωτογενή τομέα στο προσυνέδριο του κόμματος στη Λάρισα που θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου και θα επικεντρωθεί σε αυτά τα ζητήματα.

Η ομάδα πρωτοβουλίας του αγροτικού τομέα Ηρακλείου τις επόμενες ημέρες θα έρθει σε επαφή με όλες τις ομάδες πρωτοβουλίας πρωτογενή τομέα των υπόλοιπων νομών του νησιού προκειμένου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αγγίζει και θα αφορά εξατομικευμένα όλες τις ομάδες παραγωγών, τους καλλιεργητές , τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους τους νέους αγρότες τους βιοκαλλιεργητές.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη τύπου για όλα αυτά τα ζητήματα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook