Αποφασισμένοι να μπούν φέτος στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, για το μεγαλύτερο τυρί-γραβιέρα, φαίνονται οι διοργανωτές της ετήσιας γιορτής Βοσκού – Τυριού στο Ρέθυμνο. Τυροκόμοι του Μυλοποτάμου ξεκίνησαν το Σάββατο 19/3 την παρασκευή μιας γιγαντιαίας γραβιέρας που όταν θα είναι έτοιμη θα έχει βάρος 1.100 κιλών (!!)

Η γραβιέρα παρασκευάστηκε στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, με πάνω από επτά τόνους πρόβειου γάλακτος το οποίο χύθηκε σε ειδικά κατασκευασμένο καλούπι.

Στην διαδικασία της παρασκευής του τυριού παρευρίσκοντο και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής οι οποίοι πήραν δείγματα προκειμένου να πιστοποιηθεί και η ποιότητα αλλά και η πιστότητα της γραβιέρας.

Τους επόμενους τέσσερεις μήνες το τεράστιο αυτό τυρί θα μείνει στο στάδιο της ωρίμανσης έτσι ώστε να είναι έτοιμο για να κοπεί στην ετήσια γιορτή Βοσκού-Τυριού που θα διοργανώσει τον Ιούλιο και για 4η συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Ζωνιανών Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για μια γιορτή που ξεκίνησε το 2008 με την παρασκευή ενός τυριού βάρους 170 κιλών. Συνεχίστηκε με μεγαλύτερη επιτυχία το καλοκαίρι του 2009 με το βάρος του τυριού να φτάνει στα 250 κιλά. Το καλοκαίρι του 2010 οι διοργανωτές παρουσίασαν στους χιλιάδες επισκέπτες της γιορτής μια στρογγυλή γραβιέρα βάρους 450 κιλών.

Και φέτος υπερδιπλασιάζοντας το τυρί και ανεβάζοντας τον πήχυ στα 1.100 κιλά, θεωρούν πως είναι σίγουρη η ένταξή τους στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Εάν τελικά τα καταφέρουν, τότε θα έχουν ξεπεράσει κατά 100 κιλά την επιτυχία ενός ιδιωτικού τυροκομείου από την Ιερισσό Χαλκιδικής το οποίο πριν από λίγες ημέρες μπήκε στο βιβλίο Guiness παρασκευάζοντας ένα κατσικίσιο τυρί βάρους 1.000 κιλών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook