Συλλαλητήριο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη αντιδρώντας «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο \”για το Ευρώ\”, που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών».

Στην ανακοίνωση με την οποία η ΓΣΕΕ ανακοινώσει την συμμετοχή της στο συλλαλητήριο,  την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και είχε ήδη εξαγγελθεί αναφέρει ότι:

«Ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων και η ενότητα όλων των εργαζομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τη υιοθέτηση μιας δίκαιης Ευρωπαϊκής πολιτικής, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και συνολικά τους εργαζόμενους, μια πολιτική που θα αποκρούει τις λογικές των αεριτζήδων κερδοσκόπων των αγορών».

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ: «οι εργαζόμενοι της χώρας μας μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης αντιστεκόμαστε στο αντιλαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας».

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία προς τα Γραφεία της ΕΕ, καλεί και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι:

«Το Σύμφωνο για το ευρώ καταδικάζει σε αιώνια λιτότητα όλους τους λαούς της Ευρώπης, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαλύει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και παραχωρεί ακόμα πιο ευνοϊκή φορολογία στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Επίσης, επιβαρύνει με νέους και επαχθείς όρους τη χώρα και το λαό μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook