Τους 36 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στο Χονγκ Κονγκ όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησι Λάμα, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της πόλης.

Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, όμως ορισμένοι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει επίσημη κυβερνητική πηγή, εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ναυτικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στα ανοικτά του νησιού Λάμα, ένα νησί νότια του Χονγκ Κονγκ, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Διασωθέντες ανέφεραν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.

Το άλλο σκάφος έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook