Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε\’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στον Βύρωνα.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της Επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έντισον.

Στην επίθεση εκείνη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και προφυλακίστηκε.

Η ανακρίτρια είχε εκδώσει τότε εντάλματα σύλληψης εναντίον των τεσσάρων κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε έκρηξη. Κι αυτό διότι φέρονται ότι παρακολουθούσαν μέρες πριν την επίθεση το χώρο της επίθεσης. Μετά, δε, την επίθεση είχαν χαθεί τα ίχνη τους.

Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι κι ένας 21χρονος- αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

Όπως έγινε γνωστό, οι νεαροί ρωτήθηκαν μόνο για τις πράξεις που τους αποδίδονται σχετικά με την επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά την απολογίες τους, που ολοκληρώθηκαν περί τις 5.30 το απόγευμα, κι έπειτα από 2ωρη προθεσμία που ζήτησαν αρχικά για να συνομιλήσουν με τον συνήγορό τους και να χαράξουν την υπερασπιστική τους γραμμή, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε κλούβα της Αστυνομίας για να επιστρέψουν στην Αθήνα όπου τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μεταξύ, από το πρωί, η περιοχή γύρω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θύμιζε «φρούριο». Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει με κλούβες και μπλόκα τους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

Εξάλλου, μπροστά από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αναρχικοί που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους.


in.gr.