Η αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας – κοινωνίας αποτέλεσε κεντρικό άξονα στην 4η Ημερίδα για την ανάπτυξη του Εκκλησιαστικού Τουρισμού.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, σε αυτό το πνεύμα ανάφερε στην ομιλία που έκανε στην Ημερίδα

Στο πέρασμα των αιώνων, η σχέση της Εκκλησίας με τομείς όπως η εκπαίδευση, οι καλές τέχνες, η ανάπτυξη των πόλεων, υπήρξε αδιαμφισβήτητα καθοριστικής σημασίας με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Η σχέση της Εκκλησίας με τον Τουρισμό έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και η συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη, μπορεί να είναι επίσης αποτελεσματική.

Η μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου για τη στήριξη αυτής της σχέσης και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, τιμά ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.. Νεκτάριο.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Μητρόπολης με το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Θήρας και άλλους φορείς, ο Δήμος Χερσονήσου θα έχει ενεργή συμμετοχή ώστε να αναπτυχθεί – σε μεγαλύτερη κλίμακα – η ειδική αυτή μορφή τουρισμού, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Κρήτη, είναι ένας γνωστός – στην Ευρώπη και στον κόσμο – προορισμός που καλύπτει ειδικά ενδιαφέρονται, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό, εφικτή την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στο πλαίσιο της υπαρκτής ανταγωνιστικότητας, η Κρήτη με τους διάσπαρτους ενοριακούς ναούς και τα ξωκλήσια της σε συνδυασμό με την παράδοση και της κουλτούρα της κοινωνίας της, μπορεί να δημιουργήσει στον επισκέπτη τις πιο δυνατές και όμορφες εντυπώσεις.

Κρίσιμο, πολύπλευρο και πολυσήμαντο ρόλο στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζουν οι επαγγελματίες ξεναγοί και από το βήμα αυτό και με την ιδιότητα μου τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook