Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της Τρόικας να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν δείχνουν να πείθονται από τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για άμεσο ξεκαθάρισμα από τον δημόσιο τομέα των επίορκων υπαλλήλων.

Έτσι για άλλη μια φορά εχθές έθεσαν το θέμα των αναγκαστικών αποχωρήσεων, το οποίο γι΄ αυτούς θα πρέπει να φτάσει τους 15000 υπαλλήλους.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης τονίζουν πως ο συγκεκριμένος αριθμός δεν πρόκειται να φέρει υψηλά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Αντίθετα επιμένουν πως σε πολλές περιπτώσεις θα επιβαρύνει ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζόμενων ετεροβαρώς και ως εκ τούτου το δημοσιονομικό όφελος θα είναι περιορισμένο.

Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που έχουν ασχοληθεί με το θέμα επιμένουν ότι οι απαιτήσεις της Τρόικας αποτελούν ένα είδος πολιτικών ιδεαλισμών. Σύμφωνος με αυτή την άποψη φέρεται να είναι ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος σε κάθε τέτοια συζήτηση ανθίσταται. Ο ίδιος έχει ζητήσει να μην ασκείται πολιτική με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με πραγματικούς, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε σχέδια που δεν αποδίδουν ρεαλιστικά κάποιο αποτέλεσμα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook