Εγκρίνοντας την κοινή έκθεση του Χριστιανοδημοκράτη Ρουμάνου βουλευτή Γκιόργκι Φρούντα και του Σοσιαλιστή Ελβετού βουλευτή Αντρέα Γκρος, σχετικά με το κατά πόσον η Ρωσία σέβεται τις δημοκρατικές της δεσμεύσεις έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Οργανισμού κάλεσε τον Πρόεδρο Πούτιν να επισπεύσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο Ψήφισμα επισημαίνεται ότι προκαλούν ανησυχία μέτρα και αποφάσεις που ελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές το 2012, σχετικά με την ποινικοποίηση της δυσφήμησης μέσω του Διαδικτύου και τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αναγνωρίζεται, όμως, στο Ψήφισμα ότι αποτελούν θετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση του πλήρους εκδημοκρατισμού της Ρωσίας οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν στον εκλογικό νόμο και η απόφαση για διεξαγωγή άμεσων εκλογών αναφορικά με την ανάδειξη Προέδρου.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ένα σχέδιο με συστάσεις γι\’ αυτό το θέμα δεν συγκέντρωσε, τελικά, πάνω από τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που ψήφισαν

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook