Τελευταία ενημέρωση: 18:44

Έληξε η ένταση που επικράτησε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου μεταξύ συγκεντρωμένων αγροτών και των αστυνομικών δυνάμεων, και που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών από τους αγρότες, τη ρίψη δακρυγόνων από δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και την προσαγωγή ενός ατόμου που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγο μετά τις 18:30 αποχώρησαν και οι τελευταίοι αγρότες από το κτίριο του Αεροδρομίου, ύστερα από περίπου τρείς ώρες κατά τις οποίες απειλήθηκε η ομαλή λειτουργία του Αεροδρομίου, γεγονός που οδήγησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντής Κρήτης κ. Μ. Παραβολιδάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης να φτάσουν εσπευσμένα στον Αερολιμένα με σκοπό να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εξαγριωμένοι αγρότες μπήκαν στα γραφεία του διαβατηριακού ελέγχου, προκαλώντας υλικές ζημιές με στόχο να φτάσουν στην πίστα του αεροδρομίου ενώ η διμοιρία των ΜΑΤ που δέχτηκε βροχή από αντικείμενα τα οποία εκσφενδονίστηκαν από την πλευρά των συγκεντρωμένων, έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός αγρότη, ο οποίος είναι γιος πρώην προέδρου της ΟΑΣΝΗ.

\"\"

Μέλη του αγροτικού συλλόγου κοιτούσαν άπραγοι τα επεισόδια, δίχως να μπορούν να συγκρατήσουν τους αγρότες που δήλωναν ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν αν δεν αφεθεί ελεύθερο το άτομο που είχε προσαχθεί.

Τελικά και ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος και οι αγρότες αποχώρησαν από το κτίριο του Αεροδρομίου, προχωρώντας ωστόσο στο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του Αερολιμένα.

Ο νεαρός που είχε νωρίτερα προσαχθεί δήλωσε στο Flashnews.gr ότι \”δεν με χτύπησαν, δεν με ακούμπησε κανεις αστυνομικός\” δίνοντας απάντηση στους ίδιους τους συναδέλφους του αγρότες που διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν τον προσαχθέντα.

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο που οδηγεί στο Αεροδρόμιο και αποχώρησαν, ύστερα από μια θυελλώδη όπως αποδείχτηκε κινητοποίηση.

Αξίζει να μεταφερθεί σαν εικόνα, ότι δεκάδες τουρίστες που έχουν φτάσει στο Αεροδρόμιο, κοιτούσαν έκπληκτοι τα επεισόδια που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

Έκαψαν τη σημαία της Ε.Ε.  οι αγρότες

Νωρίτερα, τη σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης έκαψαν οι αγρότες, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκεί όπου κατέληξε η πορεία.

Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης συναντήθηκε με τα προεδρία των Ομοσπονδιών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ζήτησαν να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό και να του μεταφέρει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν μέσα σε μια ώρα(!!) δεν ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα μέτρα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Η προσυγκέντρωση στην Ο.Α.Σ.Ν.Η.

Η προσυγκέντρωση έξω από την ΟΑΣΝΗ, στη λ.62 Μαρτύρων έδειξε εξ αρχής πως το συλλαλητήριο θα είναι δυναμικό.

Τρακτέρ με μαύρες σημαίες, αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν την πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου με τη συμμετοχή από τον αγροτικό κόσμο της Μεσαράς να είναι εντυπωσιακό. Στο Ηράκλειο έφτασαν παραγωγοί και από το Λασίθι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 800 οχήματα (αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ).

Οι αγρότες που είχαν και την συμπαράσταση και των παραγωγών λαϊκών αγορών.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook