Σε δημοπρασία στο e-bay αναμένεται να τεθεί στις 8 Οκτωβρίου μία χειρόγραφη επιστολή του Αλμπερτ Αϊνστάιν, την οποία έγραψε ένα χρόνο πριν από το θάνατό του. Η τιμή έναρξης της πώλησής του ανέρχεται στα 3 εκατ. δολάρια.

Γνωστή ως «η επιστολή του Θεού» και περιέχει τις προσωπικές σκέψεις της μεγαλύτερης διάνοιας στον κόσμο για την θρησκεία, το θεό και τον φυλετισμο.

«Η επιστολή αυτή έχει μεγάλη πολιτιστική και ιστορική σημασία μιας και περιλαμβάνει τις προσωπικές σκέψεις του πιο έξυπνου ανθρώπου του 20ου αιώνα. Γράφτηκε προς το τέλος της ζωής του, ύστερα από πολλά χρόνια σκέψης και μάθησης», αναφέρει ο Eric Gazin, πρόεδρος της εταιρείας δημοπρασιών Auction Cause, η οποία θα αναλάβει να διαχειριστεί την διαδικτυακή δημοπρασία.

Η επιστολή θα δημοπρατηθεί μαζί με τον αυθεντικό φάκελο, το γραμματόσημο και την σφραγίδα ταχυδρομείου και φυλάσσεται σε επαγγελματικό ακαδημαϊκό ινστιτούτο σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία, υγρασία και φως,
Σε δημοπρασία «Η Επιστολή του Θεού» του Αϊνστάιν

Ο ανώνυμος πωλητής της την είχε αγοράσει από τον οίκο δημοπρασιών Bloomsbury στο Λονδίνο, το 2008 έναντι 404.000 δολαρίων.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έγραψε αυτήν την επιστολή στην Γερμανία, στις 3 Ιανουαρίου 1954, προς τον φιλόσοφο Ερικ Γκουτκιντ, στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, αφότου διάβασε το βιβλίο του με τίτλο: «Διάλεξε Ζωή: Η βιβλική έκκληση για εξέγερση».

«… Η λέξη Θεός για μένα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση της ανθρώπινης αδυναμίας, η Βίβλος μία συλλογή αξιότιμων, αλλά ακόμη πρωτόγονων θρύλων, οι οποίοι είναι ωστόσο αρκετά παιδιάστικοι. Καμία ερμηνεία, όσο λεπτή, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό», είχε γράψει ο Γερμανός φυσικός, ο οποίος το 1921 τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook