Πρωτοφανή αριθμό σπανίων και επικίνδυνων εντόμων κατέσχεσαν οι αρχές του αεροδρομίου από ζευγάρι που επέστρεφε μετά από ταξίδι στις ζούγκλες του Περού.

Οι τελωνειακοί του αεροδρομίου του Σχιπολ, στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας, που έλεγξαν τις αποσκευές των δύο νεαρών Γερμανών χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλη την ψυχραιμία τους για να διαχειριστούν τα ευρήματα.

Ανάμεσα σε ρούχα και προσωπικά είδη υπήρχαν αμέτρητα φιαλίδια με έντομα και αράχνες από τα τροπικά δάση της Νοτίου Αμερικής, με κυριότερο τις 200 ζωντανές (και δηλητηριώδεις) ταραντούλες. Υπήρχαν ακόμη γρύλλοι, ακρίδες, πολύποδα και κάθε είδους άλλα έντομα.

Ενα από τα είδη ταραντούλας που εντοπίστηκε είναι μάλιστα σχεδόν άγνωστο στη δυτική επιστήμη, όπως έγινε αργότερα γνωστό από τις αρμόδιες αρχές που παρέλαβαν τα «λαθραία».

Το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης δέχεται συνεχώς τέτοιες παράνομες «αφίξεις» αλλά σπάνια σε τόσο μεγάλους αριθμούς, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Λίντι Φαν Γκάλεν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η πιο συχνή επιλογή είναι οι… ιππόκαμποι!

e-go.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook