Σε μία σεμνή τελετή παρουσία φορέων του Νομού, άνοιξε σήμερα τις πόρτες του ένας πολύ όμορφα διαμορφωμένος χώρος στο Λιμάνι της Σούδας, που θα χρησιμοποιείται από εδώ και στο εξής ως Σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας και παράλληλα σαν Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Χανίων.Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για τους χιλιάδες επισκέπτες της κρουαζιέρας, που έχει αναπτυχθεί εδώ και δύο χρόνια στην πόλη.

Ο χώρος εκτός από το γραφείο πληροφοριών, που είναι άρτια οργανωμένο για να παρέχει πληροφορίες κάθε είδους στους επισκέπτες, έχει χώρο αναμονής, τηλεόραση, wifi και wc, ενώ οι κλιματισμός δημιουργεί ευχάριστο περιβάλλον.Σε μία σύντομη ομιλία ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους εμπλεκομένους φορείς και σημείωσε ότι «Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε η εικόνα της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού να αρχίσει και να αλλάζει όψη προς το καλύτερο, με στόχο την ενίσχυση και διατήρηση των αφίξεων των εταιριών κρουαζιέρας στον τόπο μας».

Επίσης τόνισε ότι «Η λειτουργία των υποδομών αυτών, στο λιμάνι της Σούδας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας και του νομού μας».

Τέλος, για ακόμη μια φορά επισήμανε την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτρέψει τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης των Χανίων την εκποίηση του Λιμανιού μέσω της παραχώρησης κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης αυτού σε τρίτους.

Δείτε το 1ο μέρος της ομιλίαςΔείτε το 2ο μέρος της ομιλίαςΔείτε τις δηλώσεις του νέου Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστα ΜπροκαλάκηΔείτε εικόνες απο το Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας