«Φρούριο» για περίπου έξι ώρες θα είναι την Τρίτη η Αθήνα, εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ και της αποστολής που θα τη συνοδεύει στις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό και τους άλλους Έλληνες επισήμους. Περισσότεροι από επτά χιλιάδες αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν σε δύο στάδια, σε αυτό που αφορά την άφιξη, τις συναντήσεις και την αναχώρηση της καγκελαρίου και σε αυτό που έχει να κάνει με την τήρηση της τάξης στο Σύνταγμα κατά τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, τα μέτρα θα έχουν γερμανική …πειθαρχία, ενώ οι αστυνομικοί που θα πάρουν μέρος σε αυτά, θα ενισχυθούν και από της υπηρεσίες της περιφέρειας.

Οι εντολές που έχουν είναι για αυστηρή τήρηση των μέτρων, προληπτικές προσαγωγές και να επεμβαίνουν άμεσα όπου εκδηλώνεται το παραμικρό, ώστε να μη δοθεί σε καμία περίπτωση η ευκαιρία σε κάθε είδους ομάδα να δημιουργήσει επεισόδια.

Μεγαλύτερο βάρος από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ που παίρνουν μέρος στο σχεδιασμό των μέτρων δίδεται στην αποτροπη επεισοδίων, ώστε να μην σημειωθούν εικόνες που να εκθέτουν τη χώρα μας. Τα μέτρα, όπως έγινε γνωστό, θα είναι εφάμιλλα αυτών που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

\"«Φρούριο»
Το επιχειρησιακό κέντρο που θα επιβλέπει τα πάντα στο θέμα ασφάλειας έχει στηθεί στην Κατεχάκη, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.Από εκεί θα συντονίζονται όλες οι ενέργειες των αστυνομικών και ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν, θα δίδονται οι εντολές για την εφαρμογή του κάθε σχεδίου ασφαλείας που έχει εκπονηθεί.

Τα μέτρα θα επιτηρούνται και θα συντονίζονται, επίσης, από αέρος, αφού θα χρησιμοποιηθούν και τα δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ.

Η λήψη των μέτρων ασφάλειας για την Γερμανίδα καγκελάριο θ΄ αρχίσει με την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει για την Αθήνα θα εποπτεύεται από τους αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, ένστολων και μη, ενώ, επίσης, αυστηρά θα είναι τα μέτρα γύρω και από την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η γερμανική αποστολή.

Εκτός των μέτρων στους χώρους που θα επισκεφτεί η Άγκελα Μέρκελ, υπό αυστηρή επιτήρηση θα βρίσκονται η Γερμανική πρεσβεία, το Ινστιτούτο Γκαίτε και γερμανικές επιχειρήσεις.

Τα μέτρα ασφάλειας στο Σύνταγμα αποτελούν ένα δεύτερο κεφάλαιο, το οποίο έχει εξίσου μεγάλο βαθμό δυσκολίας με αυτό που αφορά στις μετακινήσεις και στις επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Στο Σύνταγμα, εκτός από την ισχυρή παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ σε καίρια σημεία και σε διασταυρώσεις, έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα τοποθετηθούν και τα γνωστά μεταλλικά κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται, επίσης, τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης νερού και αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook