Δεκαπέντε μέλη του σουδανικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή του αεροπλάνου τους, κοντά στο Χαρτούμ.

Ο απολογισμός των νεκρών ανέβηκε από 13 σε 15 έπειτα από το θάνατο δύο θυμάτων που υπέκυψαν στα τραύματά τους, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό μιας σειράς φονικών περιστατικών που πλήττουν τη σουδανική πολεμική αεροπορία από τις αρχές του 2011. Ο εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει προηγουμένως πως έξι μέλη πληρώματος και άλλα 16 μέλη των ενόπλων δυνάμεων επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Μια ομάδα ερευνητών του στρατού μετέβη στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου και αναμένεται να παραδώσει σύντομα τα συμπεράσματά της.

Το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, ένα Αντόνοφ, είχε προορισμό την περιοχή του Νταρφούρ, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Το αεροσκάφος μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό από το Χαρτούμ στο Ελ-Φασέρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βόρειου Νταρφούρ.

Ο πιλότος ενημέρωσε το αεροπλάνο για ένα πρόβλημα σε μία από τις μηχανές, πριν από την πτώση του αεροσκάφους δυτικά της πόλης Τζέμπελ Αούλια, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά του Χαρτούμ.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι αρκετά συχνά στο Σουδάν, κυρίως λόγω ενός γερασμένου στόλου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook