Απαντήσεις για τα χρέη της Hochtief στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς και για την απολογία Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο ζητεί από την αυριανή συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Αν η κ. Μέρκελ έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει τίποτα παραπάνω να πει, τότε αυτή η επίσκεψη θα γυρίσει μπούμερανγκ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι η υποδοχή της καγκελαρίου θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική.

«Μιας και θα έρθει αύριο η κ. Μέρκελ, καλό θα ήταν να τη ρωτήσει ο πρωθυπουργός -γιατί θα συζητήσουν, απ\’ ότι φαντάζομαι, για τα νέα βάρη δισεκατομμυρίων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους- αν η γερμανική εταιρεία Hochtief προτίθεται να δώσει στο ελληνικό Δημόσιο τα πάνω από 600 εκατομμύρια που χρωστάει από τον ΦΠΑ που δεν αποδίδει» είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει την κ. Μέρκελ αν πρόκειται κάποια στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία. Να δώσει στη δημοσιότητα όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία, αλλά δεν τις μαθαίνει ποτέ ο ελληνικός λαός, είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός αύριο, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση. Διότι, πρόσθεσε, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτοφανές και είναι εγκληματικό. Δηλαδή, σε ένα πρόγραμμα που και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική διάλυση. Και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αυτό το έγκλημα, είπε.

«Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας. Ένα μήνυμα που θα φτάσει, θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα είναι το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, σημείωσε: «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι αν η κ. Μέρκελ έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει τίποτα παραπάνω να πει απ\’ όλα όσα μας έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή ότι πρέπει να εφαρμόσουμε ένα αποτυχημένο πρόγραμμα, τότε αυτή η επίσκεψη θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Γιατί θα αποτελέσει το έναυσμα για να μάθει όλη η Ευρώπη και οι λαοί της Ευρώπης ότι οι Έλληνες πολίτες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στέκεται απέναντι στην προοπτική μιας εθελούσιας αυτοκτονίας που μας προτείνουν σήμερα οι ηγέτες της Ευρώπης. Και ίσως, λοιπόν, να είναι πάρα πολύ χρήσιμη αυτή η επίσκεψη, για να συνειδητοποιήσει και η κ. Μέρκελ ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να προχωρήσει και να αλλάξει στρατηγική».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook