Παρέμβαση στο θέμα των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων πραγματοποίησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, καλώντας τους συναδέλφους της να αναρωτηθούν «πού θα οδηγήσει η στάση τους», ενώ την ίδια στιγμή τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παρέτειναν μέχρι 12 Οκτωβρίου 2012, τις κινητοποιήσεις τους ενόψει των αναμενόμενων νέων μειώσεων στις αποδοχές τους.

Ειδικότερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διαβίβασε στους προϊσταμένους των Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας (με εντολή να ενημερωθούν όλοι οι δικαστές) έγγραφο στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Εμείς οι Δικαστές οφείλουμε να μην είμαστε 'επιμηθείς', αλλά να προβλέπουμε από την αρχή το τέλος οποιασδήποτε πράξεώς μας. Συνεπώς σας ερωτώ: Πού θα οδηγήσει η 'στάση' σας; Επιλέξαμε, φρονώ όλοι το δικαστικό λειτούργημα όχι με οικονομικά κριτήρια, αλλά με ποιοτικά, ψυχικά και πνευματικά.

Καλούμεθα όλοι: Να το αποδείξουμε 'έργω' ».

Παράλληλα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) συμπορευόμενη με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε σχετική ανακοίνωσή της, απαντά στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων ο οποίος ζήτησε την παροχή πληροφοριών για τις υποθέσεις που αναβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής των δικαστών και εισαγγελέων στις διακοπές των συνεδριάσεων.

Η ΕΕΕ, σε ανακοίνωση της, υπογραμμίζει: «Δε νοείται νομικά αλλά και ουσιαστικά, να αποδοθούν ευθύνες στο σύνολο σχεδόν των Ελλήνων εισαγγελέων για την συμμετοχή τους στις δράσεις της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, στις οποίες, ως μέλη της, έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση».

 

in.gr