Συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών-καθώς και του αμαξοστασίου, απ\’ όπου φεύγουν τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδών- απο τους συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη το θέμα της πρόσληψης 800 νέων συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και του ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, αλλά \”ο δήμαρχος προτίμησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη\”.

Οσο αφορά στις δημοτικές παρατάξεις, να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι \”είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται ακύρωση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων\” και ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τάχθηκαν και αυτές στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πάντως, καταδίκασε \”την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και κάλεσε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να \”καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες\” .

Κλειστός και ο ΧΥΤΑ Φυλής

Εκρηκτική παραμένει από το Σάββατο η κατάσταση και στο ΧΥΤΑ Φυλής, μετά το θάνατο ενός αθίγγανου ρακοσυλλέκτη και τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και Ρομά που ακολούθησαν. Η διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής ανακοίνωσε ότι η χωματερή θα παραμείνει κλειστή «μέχρι εξασφάλισης ομαλών συνθηκών εργασίας στους εργαζομένους».

Το Σάββατο μηχάνημα συμπίεσης απορριμμάτων παρέσυρε έναν ρακοσυλλέκτη, την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Λίγη ώρα αργότερα, άλλοι αθίγγανοι συγκεντρώθηκαν στον ΧΥΤΑ διαμαρτυρόμενοι, και ακολούθησαν επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε μηχανήματα συμπίεσης απορριμμάτων και σε σκουπίδια, από όπου ξεκίνησε πυρκαγιά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook