Ανέλπιστη ανταπόκριση είχε η αγγελία που έβαλε ένας κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι της Λάρισας, στην οποία ζητούσε τσοπάνη για να αναλάβει το κοπάδι του. 120 υποψήφιοι του τηλεφώνησαν μέσα στις επόμενες ημέρες και ο κτηνοτρόφος χρειάστηκε να κάνει δεκάδες συνεντεύξεις για να διαλέξει τον κατάλληλο.

Η ανεργία έχει οδηγήσει τους νέους να στρέφονται σε δουλειές που προ κρίσης επέλεγαν μόνο αλλοδαποί, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος στην αγγελία του τσοπάνη απάντησαν μέχρι και απόφοιτοι ΤΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων.

Ο μισθός ενός τσοπάνη κυμαίνεται γύρω στα 500-700 ευρώ το μήνα και προσφέρεται διαμονή και τροφή, ωστόσο, όσο ιδανικά κι αν ακούγονται όλα αυτά, η δουλειά αυτή δεν έχει Σαββατοκύριακα, αργίες και γιορτές, ενώ πρέπει να βγει για βοσκή το κοπάδι ακόμα και μέσα στον βαρύ χειμώνα, όπως αναφέρει στο Έθνος ο 47χρονος Χρήστος Νταλίπ που τα τελευταία δύο χρόνια ψάχνει δουλειά ως τσοπάνης, αλλά η γενική ανεργία τον δυσκολεύει.

Πλέον οι θέσεις για τσοπάνη στον Θεσσαλικό κάμπο έχουν γίνει ανάρπαστες και το διαπίστωσε εμπράκτως και ο τσοπάνης που έβαλε την συγκεκριμένη αγγελία, γιατί όπως είπε αυτή την περίοδο γεννάνε οι προβατίνες του και ένας τσοπάνης δε μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.

paseges.gr