Δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι παράγοντες του δημόσιου βίου ανάμεσα στους οποίους και Βουλευτές έρχονται εκ των υστέρων να παρέμβουν για σημαντικά προβλήματα που δεν τέθηκαν στην ώρα τους.

Το ίδιο γίνεται αυτές τις μέρες και με το θέμα της φοροδιαφυγής, μετά το ντόρο με τις λίστες που δήθεν δεν διέθεταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ας παραδεχθούμε ότι έχουμε ολιγωρήσει ως Πολιτεία, Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη, ελεγκτικές υπηρεσίες και πρέπει να τρέξουμε για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος αλλά ταυτόχρονα να φροντίσουμε για την εφαρμογή των νόμων.

• Ψηφίσαμε με τις διατάξεις που εισηγήθηκε ως Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος για την άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διευκολυνθούν οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και για τον έλεγχο των καταθέσεων εξωτερικού, όταν υπερβαίνουν τις 100.000 Ευρώ, βάσει των οποίων δραστηριοποιείται το ΣΔΟΕ και οι άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που έχουν στη διάθεση τους 54.000 καταθέτες εξωτερικού. Σημειώνω ότι αυτές οι διατάξεις δεν ψηφίστηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση και τη ΔΗΜΑΡ.

• Στις 22-03-2012 κατέθεσα μαζί με άλλους βουλευτές πρόταση νόμου για τον έλεγχο των καταθέσεων εξωτερικού ως προς τη νομιμότητα προέλευσης και την φορολόγηση τους.

• Στις 24-07-2012, αμέσως μόλις λειτούργησε η Βουλή με τη σημερινή σύνθεση κατέθεσα τη πρώτη επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Έλεγχος καταθετών εξωτερικού από όλες τις λίστες που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών», η οποία συζητήθηκε στις 27 Ιουλίου 2012 στη Βουλή μετά την οποία ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου και άρχισε η κλήση γι’ αυτούς που ελέγχθηκαν και πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση και να φορολογηθούν με 45% για τα αδικαιολόγητα και αδήλωτα ποσά.

Η κυβέρνηση, η Βουλή, η Δικαιοσύνη, οι ελεγκτικές υπηρεσίες και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να πράττουν αυτά που πρέπει, στην ώρα τους, για να μην ερχόμαστε εκ των υστέρων να κάνουμε τους τιμητές ή να κλαίμε την μοίρα μας.
Σήμερα, μετά τα διάφορα σενάρια, η δημοσιοποίηση της λίστας είναι ο μοναδικός τρόπος για να φανεί η αλήθεια και να κρίνουν οι πολίτες.

Τέλος υπενθυμίζω ότι έχω καταθέσει, εδώ και 10 μέρες, συγκεκριμένη πρόταση για:

 μείωση 50% της Βουλευτικής αποζημίωσης

 κατάργηση 300 Θέσεων συμβούλων στη Βουλή και

 κατάργηση 2000 χιλιάδων θέσεων μετακλητών σε Υπουργεία και Οργανισμούς που επιφέρουν συνολικά εξοικονόμηση πάνω από 50εκ Ευρώ κάθε χρόνο.

Αν μάλιστα επεκτείνουμε την προσπάθεια σ΄ όλο το κόστος της πολιτικής θα εξοικονομήσουμε πολύ περισσότερα που μπορούν να διατεθούν για την στήριξη των ανέργων.

Περιμένω ακόμη τη τοποθέτηση των συναδέλφων Βουλευτών προκειμένου να προωθηθεί η πρόταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook