Δώδεκα εκπροσώπους από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, αλλα και με Γερμανούς επιχειρηματίες, που ταξίδευσαν στην Ελλάδα μαζί με την Καγκελάριο, συνάντησαν στο Hilton η Ανγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, μετά και τις δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ για ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης και παροχή βοήθειας από το Βερολίνο για το σκοπό αυτό. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Την εκδήλωση οργάνωσε η γερμανική πρεσβεία και τις δώδεκα πολύτιμες προσκλήσεις έλαβαν οι:

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαϊλλης, οι τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική), Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο κ. Νίκος Φρουζής πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα κ. Bairon Herzberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Πάνος Ξυνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas κ. Joahim Kochling, και ο επικεφαλής του Zeus Capital κ. Στέλιος Ζαβός.

Επίσης συμμετείχαν και εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που ταξίδευσαν στην Ελλάδα μαζί με την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Η ελληνική, αλλά και η γερμανική πλευρά μιλούν για συνάντηση με μεγάλο ειδικό βάρος, καθώς σε αυτή μπορούν να μπουν οι βάσεις για επενδύσεις γερμανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.


in.gr