Τελευταία ενημέρωση: 21:30

Ένα δέμα που περιείχε σφαίρες 9 χιλιοστών σήμανε συναγερμό το βράδυ της Δευτέρας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ σήμερα το πρωί οι αρχές συνέλαβαν έναν 27χρονο βαθμοφόρο, υπάλληλο στο Λιμενικό Σώμα, ο οποίος φέρεται να ήταν ο παραλήπτης του πακέτου.

Η αποκάλυψη του περιεχομένου του δέματος έγινε κατά τη διαρκεια του καθιερωμένου ελέγχου των αποσκευών στον Αερολιμένα και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του παραλήπτη αλλά και του αποστολέα.

Οι αρχές ξετύλιξαν εύκολα το κουβάρι της υπόθεσης όσον αφορά τον προορισμό του δέματος, καθώς πάνω σε αυτό αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη.

Οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου έστειλαν σήμα στο Λιμενικό Σώμα στην Πάτμο όπου υπηρετεί ο 27χρονος,  και τις πρώτες πρωινές ώρες ο νεαρός συνελήφθη καθώς όπως αποδείχτηκε οι σφαίρες προορίζονταν για εκείνον.

Κατόπιν εντολής Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω, προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου πραγματοποίησε έρευνα στην οικία, στη δίκυκλη μοτοσυκλέτα καθώς και στο χώρο εργασίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Λιμενικού, του 27χρονου βαθμοφόρου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέως Ναυτοδικείου Πειραιά, το μεσημέρι, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr  το δέμα εστάλη από το Ρέθυμνο στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου και οι αστυνομικές αρχές του Νομού προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του άγνωστου που χρησιμοποίησε τα ΕΛΤΑ για να προμηθεύσει με σφαίρες από την Κρήτη τον 27χρονο.

Οι διωκτικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τα ίχνη του αποστολέα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.


Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη