Μετά από πάγια συνήθεια και επιθυμία του σκηνοθέτη της ταινίας, κ. Σμαραγδή να παρουσιάζει στη γενέθλια του πόλη τις ταινίες του, όπως έγινε με τα «Καβάφης» και «El Greco», η Avant Premiere της ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Τεχνόπολις.

Ο Ηρακλειώτης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μετά την τεράστια επιτυχία του El Greco, αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη.

Η ταινία αποτελεί μια διεθνή παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.


Λίγα λόγια για την ταινία


 Η ταινία, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του εθνικού ευεργέτη και ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη που από τα Ψαρά, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία του παραχωρεί το μονοπώλιο εμπορίας στο χαβιάρι.

Σύντομα ο Ιωάννης Βαρβάκης, γίνεται ζάμπλουτος και καταλήγει στην Ελλάδα κατά την επανάσταση του 1821 ως εξέχον μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ενισχύοντας τον απελευθερωτικό αγώνα.

Τον χαρακτήρα του Βαρβάκη υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, πρωταγωνιστής της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Οι Ζωές των Άλλων». Στο διεθνές καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται η ντίβα του Γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ, η οποία υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Βρετανός Τζόν Κλίζ, γνωστός από τις ταινίες των Μοντι Πάϊθον και τη σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ και ο Ισπανός Χουν Ντιέγκο Μπόττο, βραβευμένος για τον ρόλο του ιεροεξεταστή στον «Ελ Γκρέκο».Από ελληνικής πλευράς στην ταινία συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Βούρος.

Η ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» θα αρχίσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου σε κανονικές προβολές, σε πολλές κόπιες στους κινηματογράφους Τεχνόπολις και Βιτσέντζος Κορνάρος.

Την Τετάρτη 10/10 θα γίνουν δύο προβολές, με την παρουσία του σκηνοθέτη κ .Γιάννη Σμαραγδή, των υπεύθυνων της παραγωγής, του κ. Λάκη Λαζόπουλου και άλλων ηθοποιών της πολυαναμενόμενης ταινίας.

Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης ενώ θα πραγματοποιηθεί και επιπλέον Avant προβολή στην αίθουσα 1 του Τεχνόπολις στις 22:30.

Από την Πέμπτη 11/10 η ταινία θα προβάλλεται σε κανονικό πρόγραμμα και στο Τεχνόπολις και στον Βιτσέντζο Κορνάρο στο κέντρο της πόλης.