Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα δοθούν ως αντάλλαγμα στους μετόχους της Eurobank, εφόσον αυτοί αποδεχθούν την προαιρετική δημόσια πρόταση που έχει απευθύνει η ΕΤΕ για την απόκτηση της τράπεζας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία, θα συγκληθεί πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση στις 12 Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο απαρτία, η δεύτερη επαναληπτική συνέλευση έχει οριστεί για τις 23 Νοεμβρίου.

Το τελικό χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης πρότασης από μέρους της Εθνικής Τράπεζας εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων τόσο από τις ελληνικές Αρχές όσο και από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε..

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα δημιουργήσει έναν ενιαίο Όμιλο, ο οποίος θα έχει συνολικό ενεργητικό ύψους περίπου 180 δισ. ευρώ, καθιστώντας τον ηγέτη στην εγχώρια τραπεζική αγορά και έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς Ομίλους της Ευρώπης. Επίσης, θα έχει ένα ισχυρό δίκτυο 925 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και 1.700 καταστημάτων στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης, το οποίο θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες.


zougla.gr από ΑΠΕ