Για παράβαση των « όρων έγκρισης επέμβασης σε τμήμα του διανοιγόμενου δρόμου που οδηγεί στην θέση «Αποπηγάδι» όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο», κάνει λόγο η Διεύθυνση Δασών Χανίων σε έγγραφό της προς το υπ.Περιβάλλοντος, μόνο που όπως αναφέρει, το μέγεθος των παραβάσεων «δεν συνιστούν λόγο ανάκλησης της ύπερθεν απόφασης έγκρισης επέμβασης.»

Το έγγραφο που αποκαλύπτει το Flashnews.gr, αποτελεί απάντηση της Διεύθυνσης Δασών σε σχετικό έγγραφο του υπ.Περιβάλλοντος μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στον δρόμο προς το Αποπηγάδι, στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι ο εργολάβος που διανοίγει τον δρόμο για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες, είχε επεκταθεί πέραν των ορίων της σχετικής άδειας.

Μάλιστα στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τις εργασίες είχαν γίνει και συλλήψεις κατοίκων.

Πάντως η Διεύθυνση Δασών Χανίων στο έγγραφό της προς το υπ. Περιβάλλοντος, που παρουσιάζει το Flashnews.gr, γνωστοποιεί ότι έχουν ήδη γίνει παραβάσεις και έχει ήδη, υποβληθεί «η υπ’ αριθμ. 2064/11-10-2010 δικογραφία κατά της Α.Ε. Αιολικής Μουσούρων για κατάληψη και εκχέρσωση δασικής έκτασης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.»

‘Όμως, σε νεώτερη αυτοψία που έγινε την 1η Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκαν νέες παραβάσεις «των όρων έγκρισης επέμβασης σε τμήμα του διανοιγόμενου δρόμου που οδηγεί στην θέση «Αποπηγάδι» όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο και η υπηρεσία μας βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης όλων των προβλεπόμενων μέτρων σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας .»

Και το έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών καταλήγει ως εξής :

«Οι ζημιές προσωρινά εκτιμάται ότι καταλαμβάνουν έκταση περίπου 600 τ.μ., δεν συνιστούν λόγο ανάκλησης της ύπερθεν απόφασης έγκρισης επέμβασης.»

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook