Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων, το βιβλιοπωλείο «Το Βιβλίο», η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδα της Πόλης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σκορίνη "Δυτικό-ανατολικά της Γης", Εκδόσεις Καμπύλη 2012. Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 7:30 μμ στο καφέ ΚΗΠΟΣ

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Βάρβαρα Περράκη , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων Αντώνης Παπαδεράκης και ο συγγραφέας.

Το βιβλίο

Νίκος Σκορίνης
Δυτικο-ανατολικά της Γης
Εκδόσεις Καμπύλη, 2012,

Περιπετειώδες μυθιστόρημα με κυνηγητό αρχαιολογικών ευρημάτων, προσωπικές υπαρξιακές κρίσεις και παθιασμένους έρωτες.
Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, εγκληματικών οργανώσεων και εκκλησιών ψάχνουν κλεμμένα αρχαία ευρήματα και τα θαμμένα, κάπου στη Σαχάρα, συμπληρωματικά τους, για λογαριασμό αδίστακτων πολιτικών, αδίστακτων ιερωμένων και απλήστων του Χρήματος. Οι πληροφορίες των ευρημάτων -εάν δημοσιευτούν!-, θα τινάξουν την ιστορία του Δυτικού Κόσμου στον αέρα.

Η έρημος της Σαχάρας γίνεται πεδίο κατασκοπίας, ανασκαφών, μακελειών... Γίνεται, επίσης, ο καθρέφτης της υπαρξιακής κρίσης αρκετών εμπλεκομένων προσώπων και ο κοιτώνας ημερινών και νυχτερινών ερώτων.

Οι επικεφαλής των πρακτόρων στην Αθήνα, το Κάιρο, τη Νέα Υόρκη, το Ιβάνοβο, τη Βενετία, το Βατικανό, την Ισταμπούλ αγωνιούν, επινοούν τακτικές, ανακαλούν για εκτέλεση πράκτορες που απέτυχαν στην αποστολή τους, τρέμουν για το σαρκίο τους -γι' αυτό και πολλαπλασιάζουν τους πληρωμένους φονιάδες γύρω τους-, ενώ εμφανίζονται στην κοινωνία σαν αθώες περιστερές.
Οι υπαρξιακές κρίσεις ανήκουν στους πράκτορες-"συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου". Αυτοί συγκρούονται με κανόνες του επαγγέλματός των, με τον Έρωτα, που τους τραβάει από το μανίκι, την άποψή τους για τη ζωή και τη συνείδησή τους. Σε στιγμές αναμονής ή ανάπαυλας συνομιλούν με τον εαυτό τους παραληρηματικά και οι ρωγμές που φανερώνονται στην προσωπικότητά τους μας επιτρέπουν να μετρήσουμε το μέγεθος της απόγνωσής τους• όσο για τα ίχνη αίματος που διακρίνουμε, αυτά φανερώνουν την εσωτερική αιμορραγία της προσωπικής των ουτοπίας.

Ο Συγγραφέας

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στη Παλαιόβρυση Λακωνίας Διατηρεί δισκοπωλείο-βιβλιοπωλείο στην Αθήνα
Ασχολείται με τα κοινά από το 1973. Είναι γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ από το 2003. Είναι αντιπρόεδρος της ΟΚΕ. Υπήρξε ο εκδότης-διευθυντής τού περιοδικού Άσμα το Ελληνικόν (1995)
Το μυθιστόρημα "Δυτικοανατολικά της Γης" είναι το πρώτο του βιβλίο