Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως σε ό,τι αφορά τις δαπάνες στον κοινοτικό προϋπολογισμό που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαπιστώθηκε «σύμπτωση απόψεων» με το Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την περίοδο 2014-2020, έχει προβλεφθεί αισθητή μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων, δεδομένου ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα οι δαπάνες, όπως προβλέπουν αποφάσεις που έλαβε η Κομισιόν, δεν θα ξεπερνούν σε ονομαστική αξία τις εγγεγραμμένες στον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2013.

Όπως δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ μετά τις συνομιλίες του με την ομόλογό του Ισλ Άινερ, αυτή η σύμπτωση απόψεων αποτελεί μια σημαντική καμπή.

Η ΚΑΠ απορροφά το 38% των δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Η καθήλωση των δαπανών του ΚΑΠ θα εφαρμοστεί με την έναρξη του 2013, κάτι, όμως, που ήδη προκαλεί τριβές, που προέρχονται από κράτη με υπολογίσιμη γεωργική παραγωγή.

«Σύμπτωση απόψεων» Παρισιού-Βερολίνου καταγράφεται ειδικά για τα δικαιώματα δημιουργίας αμπελώνων στα σημερινά επίπεδα, για τα οποία δικαιώματα αμφότεροι οι υπουργοί εξέφρασαν την «προσήλωσή τους σε αυτά».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook