Ο Ντέιβιντ Κάμερον κινείται προς την κατεύθυνση εκείνη, η οποία θα επιτρέπει και σε ανήλικους 16χρονους να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, στο δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα το 2014.

Βέβαια, μολονότι αναμένεται να εκχωρήσει το δικαίωμα αυτό στους  (Σκοτσέζους) Εθνικιστές (SNP), την ίδια ώρα, υποσχέθηκε ότι θα παλέψει για να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο «με όλα τα μέσα» αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστά, ο Κάμερον θα αποδεχθεί και επισήμως την απαίτηση του Σκοτσέζου πρωθυπουργού Άλεξ Σάλμοντ για δικαίωμα ψήφου των 16χρονων και 17χρονων πολιτών, κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα, αυτή θα είναι μία νίκη του Σκοτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος, το οποίο αρχικά «έριξε» την πρόταση και κατόπιν την υποστήριξε σθεναρά, κυρίως επειδή οι νέοι είναι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν τον σκοπό του περισσότερο από τον οποιονδήποτε άλλο.

Βέβαια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της Mail on Sunday τα στοιχεία κατέδειξαν πως μόνον το 26% των νέων λένε «ναι» στην ανεξαρτησία, έναντι 59% αυτών που είναι αντίθετοι σε τέτοιο ενδεχόμενο.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook