Με ένεση εκτελέστηκε στο Τέξας ο 44χρονος Τζόναθαν Γκριν, λίγες ώρες αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του υποστηρίζοντας πως η ποινή δεν μπορούσε να εκτελεστεί επειδή ο κατάδικος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Γκριν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών πριν από μία δεκαετία για το βιασμό και τη δολοφονία 12χρονου κοριτσιού. To πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), ο Γκριν οδηγήθηκε στην αίθουσα εκτέλεσης της φυλακής του Χάντσβιλ, του έγινε η ένεση και εξέπνευσε 18 λεπτά αργότερα.

Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο του Χιούστον είχε κάνει αποδεκτή την αίτηση του Γκριν να μην εκτελεστεί η καταδίκη του σε θάνατο. Ο Γκριν είχε υποστηρίξει σε ψυχίατρο που τον εξέτασε πως υπέφερε από παραισθήσεις και πως ήταν αθώος για το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Τελικά όμως, η γενική εισαγγελία παρενέβη και η έφεση απορρίφθηκε.

Η εκτέλεση του Γκριν είναι η δέκατη φέτος στο Τέξας και η πρώτη από τις τέσσερις που έχουν προγραμαμτιστεί για τον Οκτώβριο. Το Τέξας είναι η πιο «δραστήρια» αμερικανική Πολιτεία στην εφαρμογή της θανατικής καταδίκης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook