\”Ήθελα να κάνω μια ταινία πάνω στα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα του σήμερα που καίνε.\” δηλώνει ο σκηνοθέτης Νίκος Τζίμας για την ταινία του Το Πέταγμα του Κύκνου, μια διεθνής παραγωγή που έρχεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 20 Ιανουαρίου.

«Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια βγαίνουν μεγάλα συναισθήματα, ο έρωτας, η αγάπη, οι αξίες, η φιλία, η ομορφιά της φύσης. Που όλα έχουν απαξιωθεί και χάνονται και μαζί τους χανόμαστε και εμείς» δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία του Αλέξη, ενός golden boy, που επιλέγει την ταχύτητα, το κέρδος.

Από την αυταπάτη του τον ξυπνά μια φοβερή οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξαιτίας της απληστίας μιας κοινοπραξίας πολυεθνικών, ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει ο Αλέξης.

Ο Αλέξης αισθάνεται παγιδευμένος, καθώς γύρω του εξελίσσεται ένα θρίλερ διαπλοκής που τον οδηγεί σε μια αδυσώπητη σύγκρουση με τις πολυεθνικές.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών, ανάμεσά τους οι: Τζέιμς Ντ\’ Αρσι, Αλίσια Γουίτ, Κολμ Μίνεϊ, Γιάννης Βούρος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θανάσης Βέγγος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Βασίλης Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης και άλλοι.

in.gr.