Σημαντική παρέμβαση για τα έργα του οδικού άξονα της Κρήτης , έκανε ο Βουλευτής Ηρακλείου , κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την ενημέρωση του αναπληρωτή Υπουργού, κ. Καλογιάννη, για το έργο Γούρνες-Χερσόνησος.

Η ενημέρωση έγινε προς τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.
Ο Βουλευτής, αφού χαρακτήρισε θετική την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υπογραφή της σύμβασης για το έργο Γούρνες- Χερσόνησος (η σύμβαση θα υπογραφεί εντός 10 ημερών, μετά τη σημερινή συνεδρίαση) , τόνισε την τεράστια καθυστέρηση για το συγκεκριμένο έργο και τον ΒΟΑΚ συνολικά αλλά και γενικότερα την καθυστέρηση του συστήματος παραγωγής έργων.

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατέθεσε επίσης, συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Υπουργό:
1ον Ποια άλλα τμήματα του ΒΟΑΚ είναι ώριμα προς δημοπράτηση και ποιο το χρονοδιάγραμμα;
2ον Τι ενέργειες θα κάνει το Υπουργείο για την ολοκλήρωση των 2 καθέτων Ηράκλειο-Μεσαρά και Ηράκλειο- Βιάννος;
3ον Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για το νότιο οδικό άξονα;

Αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένα έργα, όπου υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, όπως ο κανονικός κόμβος Μαλίων , αντιμετώπιση προβλημάτων στο Σεληνάρι και ο Κόμβος στο Ρέθυμνο προς Σμάρι.

Επίσης, ζήτησε τη γρήγορη καταβολή των χρημάτων που αφορούν στις απαλλοτριώσεις μετά το δικαστήριο της 14ης Νοεμβρίου.
Τέλος, έθεσε το θέμα του Φορέα Υποδομές Κρήτης Α.Ε και ζήτησε άμεσα να ξεκαθαριστεί το θέμα, να στελεχωθεί και να χρηματοδοτηθεί ή να καταργηθεί.

Ο Υπουργός, απαντώντας στον κ. Κεγκέρογλου, ενημέρωσε την Επιτροπή, ότι η ανάθεση για τον κανονικό κόμβο Μαλίων αναμένεται να γίνει σύντομα, ότι προχωρεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η χρηματοδότηση του έργου Ηράκλειο-Μεσαρά ενώ μελετάται η συγχώνευση των αναπτυξιακών φορέων της Κρήτης, ώστε να αναλάβουν και τις αρμοδιότητες του Υποδομές Κρήτης Α.Ε, που δεν στελεχώθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook