Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο δήμαρχος του μήνα, για τον Οκτώβριο του 2012, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το citymayors.com.

«Εάν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, δεν θα υπήρχε το οικονομικό χάος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, σχολίαζαν γερμανικές εφημερίδες έπειτα από την επίσκεψη του κ. Μπουτάρη στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο του 2012», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο της ιστοσελίδας που συστήνει τον κ. Μπουτάρη στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το citymayors.com οι μεταρρυθμίσεις και οι πρωτοβουλίες που προωθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην πόλη, έχουν επικροτηθεί από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε ό,τι αφορά στη μείωση του λειτουργικού κόστους του δήμου και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών.

«Από τη στιγμή που δεν έχεις τα χρήματα, για να εξαγοράσεις ψήφους, οι πολιτικοί θα πρέπει να παράγουν αποτελέσματα», λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, εξηγώντας πώς η οικονομική κρίση τον βοήθησε να αλλάξει τη νοοτροπία στην πόλη του.


protothema.gr