Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της δημιουργίας «Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στην Κρήτη» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια.

 Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία της Κρήτης λόγω έντονων φημολογιών ότι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη είναι η «δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Συρίων Μεταναστών στην Κρήτη».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις προτεραιότητες του Υπουργείου σας είναι η επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος, κάτι το οποίο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «οποιοσδήποτε σχεδιασμός τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες για την δημιουργία «Κέντρων Υποδοχής Σύρων Μεταναστών στην Κρήτη» και εάν προτίθεται να λάβει υπόψη του τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook