Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις για το Planetbook, το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε με τη στήριξη της Vodafone, στους μαθητές του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και τους αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, στην Κρήτη.

Συνολικά ενημερώθηκαν 150 μαθητές μέσα από τις επισκέψεις που έγιναν σε τρία σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας και 60 αθλητές στίβου στον Άγιο Νικόλαο. Στο τέλος των εκδηλώσεων, το Planetbook διανεμήθηκε δωρεάν στα σχολεία που συμμετείχαν στις ενημερώσεις, αλλά και στους νικητές του τουρνουά Planetbook που διεξήχθη στον Α.Ο.Λ., ενώ μέχρι σήμερα έχει διατεθεί σε περισσότερα από 500 σχολεία της χώρας.

Το Planetbook, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους, έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση, ενώ η φιλοσοφία του παιχνιδιού αφορά στην προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και εκστρατείες, καθώς και τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Η συμμετοχή της Vodafone στη δημιουργία του Planetbook υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, με κύριους άξονες την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook