Με Ερώτηση του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Εξωτερικών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρνει στη Βουλή το θέμα των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«κ.κ. Υπουργοί,
Το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρων Υποδοχής Συρίων Μεταναστών στην Κρήτη, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, η οποία στο άκουσμα και μόνο της είδησης για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, έχει ξεσηκωθεί.

Όπως τονίζεται από τους τουριστικούς και άλλους φορείς του νησιού, η δημιουργία τέτοιων Κέντρων στην Κρήτη, θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην τουριστική εικόνα του νησιού, η οποία αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες στήριξης της τοπικής οικονομίας της Κρήτης.

κ.κ.. Υπουργοί
Είναι γνωστό ότι το θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα – με τα γεγονότα στη Συρία- είναι ακόμη πιο έντονο, αποτελεί μια από τις πρώτες προς επίλυση εκκρεμότητες του Υπουργείου.

Επειδή οποιαδήποτε κίνηση για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τις συνέπειες στην Κρήτη σε κάθε τομέα και
Επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και των τοπικών φορέων

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
1.Αληθεύει ότι προτίθεστε να προχωρήσετε στη δημιουργία Κέντρων Μεταναστών στην Κρήτη;

2.Αν όντως είναι υπό εξέταση μια τέτοια εξέλιξη για την Κρήτη, θα προχωρήσετε σε διαβούλευση με τους φορείς του νησιού, πριν τις τελικές αποφάσεις;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook