Εως αύριο Κυριακή, η βρετανοαμερικανική παραγωγή της ταινίας «The two faces of January» («Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου») θα αποτελεί παρελθόν για την Κρήτη, καθώς οι συντελεστές και όλο το συνεργείο που φιλοξενήθηκαν στο νησί τις προηγούμενες μέρες μετακομίζουν στην Αθήνα.

Κορυφαία στιγμή των γυρισμάτων στην Κρήτη ήταν το νυχτερινό γύρισμα στα Χανιά, στο παλιό λιμάνι, όπου φωτίστηκε όλος ο Φάρος, ο κυματοθραύστης, το τζαμί και το Φρούριο Φιρκά.

Παράλληλα γυρίσματα έγιναν, μεταξύ άλλων, στο καράβι «Πρέβελη», στη διαδρομή από Ηράκλειο για Σητεία, σε ένα παλιό βυρσοδεψείο στην περιοχή Χαλέπα των Χανίων αλλά και στα Μαχαιράδικα στην Παλιά Πόλη.

Με την αναχώρησή του το συνεργείο θα μεταφέρει και όλα τα σκηνικά που κατασκευάστηκαν στη Σούδα, στην Τουρκία, συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη όπου θα βρεθεί μετά την Αθήνα η παραγωγή για τρεις εβδομάδες (τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στο Λονδίνο).

Στην Ακρόπολη

Η Αθήνα είναι έτοιμη να υποδεχτεί την ταινία από την ερχόμενη Δευτέρα για δύο μέρες γυρισμάτων στην Ακρόπολη και άλλες δύο στην Πλάκα.

Μόνο ζήτημα το κόστος για την παραχώρηση των δρόμων στην πλακιώτικη γειτονιά που αξιολογήθηκε -σε ένα πρώτο τηλεφώνημα της παραγωγής προς τη Διεύθυνση Προσόδων του Δήμου Αθηναίων- στα 17.000 ευρώ (συνυπολογίστηκε ο αποκλεισμός της περιοχής, η χρήση του ρεύματος, οι εργατοώρες των εργαζομένων, οι μέρες κ.τ.λ).

Πρόκειται, ωστόσο, για μία πρώτη, ανεπίσημη εκτίμηση από τη μεριά του δήμου και όχι για την τελική τιμή, η οποία ενδεχομένως να μετριαστεί για τη διευκόλυνση των γυρισμάτων.

Η ταινία «The two faces of January», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, προορίζεται να βγει στις αίθουσες το 2013. Πρωταγωνιστές της είναι ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Κίρστεν Ντανστ και ο Οσκαρ Αϊζακ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook