Σε συμφωνία ότι καταγράφεται επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κατεληξαν οι υπουργοί Οικονομικπών των σημαντικότερων οικονομιών του πλανήτη στη κοινή συνεδρίαση του του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο.

Πρέπει η παγκόσμια οικονομία να επαναφερθεί στην οδό που θα την οδηγήσει σε μια ισχυρή, ισορροπημένη, βιώσιμη ανάπτυξη, προστίθεται στο τελικό ανακοινωθέν των υπουργών.

Όπως επαναβεβαίωσαν, προέχει το τραπεζικό σύστημα στην ευρωζώνη να αποκτήσει κοινή εποπτεία, να προχωρήσει περισσότερο η δημοσιονομική ενοποίηση και τέλος πως προέχει να βελτιωθούν οι εθνικές πολιτικές πάταξης της ανεργίας.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν στο ανακοινωθέν τους πόσο καθοριστικό και κρίσιμο θα είναι η αμερικανική οικονομία μαζί με αυτη της ευρωζώνης να στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη, προκειμένου ο ρυθμός ανάπτυξής της για όλο το 2013 να διαμορφωθεί άνω του 3%.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ αναγνώρισε ότι στην Ευρώπη ενισχύεται τελευταία η «δύναμη πυρός» απέναντι στην κρίση χρέους, την ώρα που συνεχίζουν να υλοποιούνται οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να προωθείται η κοινή εποπτεία των τραπεζών της αν και πρόσθεσε ότι απομένει να διαμορφωθούν οι σχετικές πρακτικές ρυθμίσεις.

Από τον Ιανουάριο του 2013 θα ξεκινήσει η εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, εκτίμησε από την πλευρά του ο ιταλός πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί, για να ολοκληρωθούν, ένας ακόμα χρόνος.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook