«Θεωρώ ότι έχει επέλθει το τέλος του πολιτικού συστήματος όπως εξελίχθηκε από το 1974 έως σήμερα. Νομοτελειακά θα προκύψει νέος σχηματισμός στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πια να εκφράζει αυτό το χώρο. Το κατάντησαν ΚΟΔΗΣΟ» δηλώνει στην Καθημερινή ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης εκτιμά ότι το παραπάνω σχήμα πρέπει να είναι «ένας φορέας νέου τύπου, που προσκομίσει στο δημόσιο βίο νέες ιδέες και αντιλήψεις», δηλώνει ότι «προσωπικά δεν πρόκειται να συμπορευτώ με κανέναν που πρωταγωνίστησε στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης» και προσθέτει ότι εκτιμά και συνομιλεί με πρόσωπα όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Με όσους αναφέρατε θα δούμε αν συγκλίνουμε. Πάντως προσωπικά δεν έχω συμφωνήσει στη δημιουργία κόμματος» συμπληρώνει.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται και στην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι αν και «προφανώς έχουν προηγηθεί πολλά», η λίστα «είναι τόσο σοβαρό ζήτημα που δεν είναι αφορμή, είναι αιτία ρήξης». «Μάλιστα για πρώτη φορά σας λέω ότι η αρμόζουσα λύση, αν η χώρα δεν διερχόταν ιδιαίτερες συνθήκες, θα ήταν να ζητήσω να παραιτηθεί ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες του» αναφέρει ο Γ.Ραγκούσης.

 

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook