«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου που είχε «χαρίσει» τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και ο οποίος είχε «ανοίξει» διάπλατα τον δρόμο των μεταμοσχεύσεων καρδιάς στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας καθώς έπασχε από εγκεφαλική ανεπάρκεια και είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον.

Νοσηλευόταν στην κλινική Euromedica και σήμερα (Κυριακή) λίγο μετά τις 14.00 έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο διάσημος καρδιοχειρουργός είχε ιδρύσει τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το 1983 το οποίο ήταν το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας.

Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε κέντρο μεταμοσχεύσεων για όλων των ειδών τις μεταμοσχεύσεις. Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη τοποθέτηση της πρώτης μηχανικής καρδιάς στην Ελλάδα, μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνευμόνων, μεταμοσχεύσεις ζεύγους πνευμόνων ήταν μερικές από τις πρωτοποριακές επεμβάσεις που έγιναν στη μονάδα-πρότυπο.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα. Για κάποιο διάστημα ανακατεύθηκε με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας και διετέλεσε πρόεδρος του ΑΡΗ.