Το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Χρονάκη, υποδέχτηκε στο γραφείο του σήμερα Τρίτη 22/03/2011, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Σγουρού.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου αναφέρθηκαν σε ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα που αφορούν κυρίως την ανάγκη ειδικών αστυνομικών μέτρων της τροχαίας κατά την τουριστική περίοδο, όπου ο πληθυσμός του Δήμου Αγίου Νικολάου διπλασιάζεται.

«Στο Δήμο Αγίου Νικολάου έχουμε ανάγκη τη στήριξη της αστυνομίας για την ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Τα ζητήματα παραβατικότητας προβλέπεται να είναι έντονα ένεκα της οικονομικής συγκυρίας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αλλά και πρόληψη από όλους μας, διότι εκπροσωπούμε την κοινωνία και μόνο με την απόλυτη συνεργασία αντιμετωπίζονται τέτοια ζητήματα » υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κατά τη συνομιλία του με το Δήμαρχο είπε μεταξύ άλλων «..είμαι θιασώτης της συνεργασία και της επαφής με τους φορείς και με τον κόσμο και σας διαβεβαιώνω ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Υπάρχει το γράμμα του νόμου αλλά υπάρχει και το πνεύμα του νόμου και προσπαθούμε να διατηρήσουμε ανάμεσα σε αυτά τα δύο τις ανάλογες ισορροπίες. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και θα βοηθήσουμε σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο ο νόμος θα εφαρμοστεί εκεί που πρέπει και σε κάθε κατεύθυνση».

Σε ότι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου διαβεβαίωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σγουρό ότι η συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία είναι δεδομένη και είναι στις προθέσεις του να γίνει άμεσα μία συνάντηση.
 
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Χρονάκη ότι καλύτερο και να έχει ένα αποτελεσματικό έργο ενώ του προσέφερε το βιβλίο της πόλης ως αναμνηστικό δώρο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook