Κατ’ ιδίαν (Β2Β) επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους δικτύων διανομής Ελληνικών προϊόντων στις μεγάλες αγορές Ευρωπαϊκών χωρών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν Ρεθεμνιώτες εξαγωγείς και εξωστρεφείς επιχειρηματίες. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, στο Επιμελητήριο, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

Στις συναντήσεις αυτές οι Ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με επιχειρηματίες – εκπροσώπους μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων – Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ), φορέα υποστήριξης της προώθησης των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στην προώθηση και διανομή Ελληνικών προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης, να ενημερωθούν για τις ανάγκες των Ευρωπαϊκών αγορών, να τους ενημερώσουν για τα προϊόντα που παράγουν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των εξαγωγών τους. Στο τέλος των συναντήσεων, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας και δεσμεύτηκαν στη συνέχιση της συνεργασίας τους με στόχο την τοποθέτηση των Ρεθεμνιωτικων ποιοτικών προϊόντων στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και εντάσσονται στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου για παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις – μέλη του με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Πριν την έναρξη των συναντήσεων, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ κ. Αριστοτέλης Καρβέλλας, αφού πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση του συνδέσμου και των δραστηριοτήτων του, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι, επειδή μέλημα του Συνδέσμου είναι η προβολή της ποιότητας των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στα καλύτερα εμπορικά δίκτυα ανά τον κόσμο και, κατά συνέπεια κάθε ποιοτικό Ρεθεμνιώτικο προϊόν θα αξιολογηθεί από τα μέλη του Συνδέσμου με τη δέουσα προσοχή.

Την ανάγκη συγκρητισμού και συνεργασίας των Επιμελητηρίων της Κρήτης για την προώθηση των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ιωάννης Μαργαρώνης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία πρόσκλησης των εκπροσώπων του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ στην Κρήτη.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, Β’ Αντιπρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι οι συναντήσεις αυτές αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία βελτίωσης της εμφάνισης και της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, με γνώμονα τις ανανεούμενες απαιτήσεις των διεθνών αγορών, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική κρίση διαρκείας που ταλανίζει την Ελληνική οικονομία, η αντιμετώπιση της οποίας, εκ μέρους των επιχειρήσεων, απαιτεί υιοθέτηση επιθετικής πολιτικής εξωστρέφειας.