Την εκτίμηση ότι αν η Κυβέρνηση είχε θέσει ανοιχτά το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο όσων υπαλλήλων είναι επίορκοι και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, τα μέτρα που ζητάει η Τρόικα για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα ήταν τόσο επαχθή, εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. 

«Αυτή τη στιγμή καλούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι να πληρώσουν ένα υπερβολικά βαρύ τίμημα, που ο κάθε βουλευτής έχει μεγάλη συνειδησιακή δυσκολία να το υποστηρίξει, εξαιτίας του γεγονότος ότι επιμένουμε να προστατεύουμε περιττές θέσεις εργασίας στο δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της άμεσης αξιολόγησης στων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε «αυτοί που δεν κάνουν συστηματικά καλά τη δουλειά τους με κάποιο τρόπο να απομακρύνονται και ταυτόχρονα να επιβραβεύονται αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της λογικής ότι πρέπει να κλείσουμε έναν Οργανισμό και να φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι. «Είμαι υπέρ της λογικής ότι πρέπει να υπάρχει μια πολύ αυστηρή αξιολόγηση των εργαζομένων» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «αν η Κυβέρνηση δεχόταν αυτή τη βασική παραδοχή θα άλλαζε ουσιαστικά τη δυναμική της διαπραγμάτευσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook