Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τη Δευτέρα εκ νέου τις επιφυλάξεις της για την δημιουργία ήδη από το 2013 του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ να επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

«Αυτό δεν θα αποφασιστεί βεβαίως ακόμη στην προσεχή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Από την αρχή το Βερολίνο υπερασπίζεται την υλοποίηση βήμα-βήμα του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας.

Ο ρόλος αναμένεται να ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Παρίσι πιέζει για την προώθηση «το ταχύτερο δυνατό» του ζητήματος αυτού.

Ο εποπτικός μηχανισμός «θα πρέπει να λειτουργεί αξιόπιστα, ανεξάρτητα και αποτελεσματικά», σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει εντατική εργασία πάνω στο σχέδιο αυτό.

Ωστόσο, είπε, «προς το παρόν φαίνεται δύσκολο ο μηχανισμός επίβλεψης των τραπεζών όχι μόνον να υλοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013, αλλά να είναι και επιχειρησιακός».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναγνώρισε και αυτός το περασμένο Σάββατο από το Τόκιο ότι μολονότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημιουργία του μηχανισμού την 1η Ιανουαρίου 2013, αυτός δεν θα μπορέσει να είναι επιχειρησιακός πριν από «ένα έτος και κάτι».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook