Τελευταία ενημέρωση 14:06

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αυτοκτονία ενός άντρα στο κατάστρωμα του ΕΛ/ΟΓ πλοίου \”Έλυρος\” καθώς οι αρχές δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητά του.

Ο άντρας, ηλικίας 50 – 55 ετών, δεν είχε μαζί του κανένα στοιχείο ταυτότητας, ούτε καν το εισητήριο του πλοίου κάτι που έχει προβληματίσει τις λιμενικές αρχές καθώς – προς το παρόν – οι έρευνες κινούνται στο \”σκοτάδι\”, αφού μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καν δηλωθεί κάποια σχετική εξαφάνιση στις αρχές.

Τον άντρα βρήκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα, ένας επιβάτης του πλοίου και αμέσως ενημέρωσε το πλήρωμα. Ο άντρας βρισκόταν πεσμένος με σχεδόν διαλυμένο το κεφάλι, σε σημείο του πλοίου όπου είναι οι σωσίβιες λέμβοι, ενώ τα πόδια του κρέμοντο προς την πλευρά της θάλασσας.

Να σημειωθεί πως ουδείς αντιλήφθηκε το παραμικρό, ούτε ακούστηκε κάποιος ήχος πυροβολισμού, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτή την εποχή οι επιβάτες είναι όλοι στα σαλόνια ή στις καμπίνες τους και οι θόρυβοι του πλοίου μπορούν να καλύψουν τον κρότο του πυροβολισμού.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι Λιμενικές αρχές και όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, άντρες του Λιμεναρχείου Σούδας ανέβηκαν στο πλοίο, ενώ εκεί έσπευσε και ο ιατροδικαστής κ.Σταμάτης Μπελιβάνης προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία,καθώς έπρεπε να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο άντρας, κάποια στιγμή – εκτιμάται περίπου στις 2 τα ξημερώματα – βγήκε στο κατάστρωμα, και πήγε σε σημείο όπου είναι σωσίβιες λέμβοι, περνώντας το προστατευτικό κιγκλίδωμα και στάθηκε κοντά στο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάγκελα προς την πλευρά της θάλασσας, έχοντας ίσως σκοπό, μετά τον πυροβολισμό να πέσει στην θάλασσα και να μην βρεθεί ποτέ η σορός του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις της αυτοψίας, εκεί, έβγαλε μια καραμπίνα απο το σακίδιό του και βάζοντας την κάνη στο στόμα του, πάτησε την σκανδάλη.

Το όπλο δεν βρέθηκε, καθώς εκτιμάται πως την στιγμή της εκπυρσοκρότησης εκτινάχτηκε και έπεσε στην θάλασσα, ενώ δίπλα στην σορό του βρέθηκε ένα σακ βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχαν μόνο τέσσερα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και μια πετσέτα.

Η νεκροψία – νεκροτομή απο την οποία αναμένεται να υπάρξουν σαφέστερες απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, ενώ η προανάκριση διενεργείται απο το Λιμεναρχείο Χανίων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook