Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Εργασίας για τη θεσμοθέτηση κοινωνικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα Online.

Η σύμβαση, η οποία στην πρωτεύουσα θα γίνει μέσω του ΟΑΣΑ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, θα προβλέπει πως 261.000 άνεργοι σε Αττική και της Θεσσαλονίκης, κάτοχοι ειδικής βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, θα μπορούν να μετακινούνται με μισό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μετακίνησης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Δ.Δημητρίου έλαβε σχετική εξουσιοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές από τον ΟΑΕΔ θα προηγηθεί μία διαλογή των ανέργων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Ειδικότερα για την Αττική, το πρόγραμμα θα αφορά 83.000 μακροχρόνια ανέργους (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) και 70.000 επιδοτούμενων ανέργων, πλην τουριστικών επαγγελμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μειωμένο εισιτήριο για 70.000 μακροχρόνια ανέργους (αναζητούντες και η μη αναζητούντες εργασία) και 37.000 επιδοτούμενους.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συμπληρωματική σύμβαση του δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, καθώς ήδη υπάρχει σύμβαση, αλλά ο συγκοινωνιακός φορέας θα λάβει μία χρηματική διαφορά για την έκπτωση που προβλέπει το εν λόγω πρόγραμμα.

in.gr