Με τους δύο γκρινιάρηδες γέρους του Muppet Show, Waldorf και Statler, συνέκρινε η Γερμανίδα Καγκελάριος , Άνγκελα Μέρκελ, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και τους συμπατριώτες του, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία αντιμετωπίζει τα ευρωπαϊκά θέματα.

Η ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί ο Κάμερον αλλά και γενικότερα οι Βρετανοί παραπέμπει στη συμπεριφορά των ασπρομάλληδων γέρων του σόου που «τρώγονται» συνεχώς…με τα ρούχα τους.

Η διόλου κολακευτική σύγκριση για τον Βρετανό πρωθυπουργό έγινε στο περιοδικό «Der Spiegel», σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

To γερμανικό περιοδικό, που επικαλείται πηγές των ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης του Βερολίνου, περιγράφει μία Ευρώπη, όπου οι Βρετανοί είναι όπως ο Waldorf και Statler, οι δύο γέροι του Μuppet Show.

Πηγές του Βερολίνου υποστηρίζουν ότι η αναφορά αυτή αντανακλά τη θέση της κυβέρνησης της κυρίας Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες είχαν τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν για περισσότερη δουλειά προτού υπάρξει μία συμφωνία για την τραπεζική ένωση στην Ε.Ε.

Γαλλία και Ισπανία έχουν ζητήσει να ληφθούν αποφάσεις για τη δημιουργία μίας τραπεζικής ένωσης πριν το τέλος του έτους, όμως η Γερμανία προτιμά αυτό να γίνει αργότερα.

Η Βρετανία, από την πλευρά της, επιθυμεί η τραπεζική ένωση να αφορά μόνο στις 17 χώρες της ευρωζώνης, αλλά προσπαθεί να λάβει εγγυήσεις για την προστασία του χρηματοοικονομικού τομέα της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook