Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη, αποφάσισε την συμμετοχή του στο Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων με πρωτοβουλία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων "Η συγκεκριμένη μέρα θα είναι μέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που η συμμετοχή όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, ανεξαρτήτως αντικειμένου ή της περιοχής δραστηριοποίησης, θα αποδείξει την σοβαρότητα της προσπάθειας.

Η απόφαση για συμμετοχή πάρθηκε μετά από σοβαρή συζήτηση και πολλούς προβληματισμούς, γιατί αφενός αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία κλεισίματος των καταστημάτων και την αδυναμία που έχουμε όλοι για την απώλεια έστω και της παραμικρής πιθανής είσπραξης, αλλά αφετέρου δεν μπορούμε να δεχόμαστε χωρίς αντίδραση όλα αυτά που αποφασίζουν για λογαριασμό μας.

Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να διαχωριζόμαστε από όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (που συλλογικά θα συμμετάσχουν). Άλλωστε η βιωσιμότητα της δικιάς μας επιχείρησης εξαρτάται απόλυτα από το εισόδημα του κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου, αγρότη ή επαγγελματία.

Η ύφεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί:

Με αυξήσεις και μετατάξεις στον ΦΠΑ
Μειώσεις στο αφορολόγητο όριο
Κατάργηση εκπτώσεων φόρου οικογενειακών δαπανών
Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις και εισφορές
Φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας
Άνοδο των αντικειμενικών αξιών
Επιπλέον φόρους από ΦΑΠ και ΦΜΑΠ
Αύξηση της προκαταβολής φόρου
Επιβολή ειδικών φορών κατανάλωσης
Νέοι έκτακτοι φόροι

 Απαιτούμε άμεσα την προώθηση ενός οικονομικού σχεδίου που δεν θα οδηγεί σε «ερήμωση» της χώρας, αλλά σε αξιοποίηση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεών της.

 Διεκδικούμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικότητες και τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας.

 Ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση να εμπιστευθεί την κοινωνία και τους εκπροσώπους της και να σταματήσει αυτό τον φαύλο κύκλο των διαρκών αναδιπλώσεων, που εντείνει την ανασφάλεια στους πολίτες.

Έμποροι και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι ενώνουμε την φωνή μας

Όχι σε βαθύτερη ύφεση
Όχι σε νέα φορολογικά βάρη
Όχι στην φορολογική ακρίβεια
Όχι στην ψυχολογία κατάθλιψης
Όχι άλλα «λουκέτα» στα μαγαζιά
Όχι στην μείωση των εισοδημάτων
Όχι άλλες απώλειες θέσεων εργασίας
Όχι στο ξεπούλημα της ελληνικής αγοράς
Όχι στον μαρασμό των εμπορικών περιοχών
Όχι στο στέγνωμα της αγοράς από τις τράπεζες
Όχι σε εκλογο-πτωχευτικά διλήμματα και εκφοβισμούς
Όχι στις αποφάσεις και διαταγές της δημοκρατίας της τρόικας
Όχι στην φοροδιαφυγή του παραεμπορίου και της παραοικονομίας

ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη
ΝΑΙ σε μια παραγωγική Ελλάδα

Καλούμε όλους τους εμπόρους να δώσουν δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18-10-12 στην Δημοτική Αγορά στις 11:00 π.μ."