Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της διαιτησίας στον αγώνα της Δευτέρας με αντίπαλο τον Ιωνικό, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Χρήστο Κανελλάκη για τη φιλοξενία. 
H «ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση που έτυχε από τη διαιτησία η ομάδα μας στον χθεσινό εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό.
Σαν διοίκηση ουδέποτε ασκήσαμε κριτική και διαμαρτυρηθήκαμε κατά της διαιτησίας, αποφεύγοντας να συμβάλουμε κι εμείς στην δυσπιστία που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Δυστυχώς, η αλλοίωση αποτελέσματος, με την τελείως αδικαιολόγητη ακύρωση του κανονικότατου γκολ, που πέτυχε ο ποδοσφαιριστής μας Σιαλμάς στο 68ο λεπτό του αγώνα, μας αναγκάζει να παρεκκλίνουμε από αυτή την πρακτική.
Διαιτησίες ακατάλληλες και ανίκανες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων, όχι μόνον μας προβλημάτισαν, αλλά από την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε πεισθεί ότι δεν είναι διασφαλισμένη η ισόνομη και ισότιμη αντιμετώπιση της ομάδας μας. Δεν διαμαρτυρηθήκαμε όμως , από το πρώτο πέναλτι που δεν μας δόθηκε, λόγω της ιστορίας και της σοβαρότητας που διακρίνει την ομάδας μας , αλλά και της εμπιστοσύνης στις αγωνιστικές ικανότητες της, θεωρώντας ότι με αυτές θα ξεπερνούσαμε οποιεσδήποτε «αδικίες».
Η χθεσινή όμως αντιμετώπιση μας από την διαιτησία, αποκορύφωμα των δυο προηγούμενων αγωνιστικών όπου και σε αυτές δεν είχαμε δίκαιη αντιμετώπιση, με την καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος μας, σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστής μας από «βρώμικο» αντιαθλητικό παίξιμο χωρίς καμία μάλιστα πειθαρχική ποινή, όχι απλά μας υποχρεώνει να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε, αλλά πλέον μας αναγκάζει να ψάξουμε τους λόγους, την προέλευση και την σκοπιμότητα, πιθανόν, αυτής της αντιμετώπισης. 
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ζητά ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα παίζεται επί ίσοις όροις και θα κρίνεται από τις προσπάθειες ποδοσφαιριστών και προπονητών στο γήπεδο. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες ή σκοπιμότητες είναι αντίθετες με αυτή μας την βούληση, θα μας βρουν απέναντί τους.
Ελπίζουμε και απαιτούμε να είναι η τελευταία αυτή αδικία κατά της ομάδας μας και στους επόμενους αγώνες η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της, με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αμεροληψία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν, από οποιαδήποτε ομάδα, παράπονα για «αλλοίωση αποτελέσματος» αφού με αυτά ουσιαστικά θα οδηγηθούμε στην απαξίωση του ποδοσφαίρου ,την απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και την απέχθεια κάποιων παραγόντων με υγιείς αντιλήψεις και οικονομική συνέπεια.
Ευχαριστίες προς τον Κανελλάκη
Η ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον πρώην μεγαλομέτοχο του Ιωνικού, Χρήστο Κανελλάκη, αναφέρει: Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θέλει ευχαριστήσει δημόσια τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιωνικός κ. Χρήστο Κανελλάκη, αλλά και τον Γενικό Αρχηγό κ. Ανδρέα Πασπαλιάρη για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν τόσο στην αποστολή της ομάδας μας, όσο και στους ανθρώπους της που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Νεάπολης.